Tavaink

„Nyolc tó nyolc esély, feledhetetlen élmény!”

A horgásztavak száma 6 nagy tó + 2 kicsi, amely téli horgászatra is alkalmas. A komplexum területe közel 50 Hektár. A tórendszeren pontymatrac használata kötelező!

A tórendszer kedveltségét megalapozzák az átlagostól sok esetben sokkal nagyobb halak. Nálunk nem ritkák a 10 kg-n felüli pontyok, a 20, vagy akár 50 kg feletti harcsák (de rendelkezünk 100 kg. körüli harcsákkal is). Nagyon sok rekordlistás süllőnk, csukánk, keszegünk, kárászunk van. Fogtak már nálunk 6 kg feletti pisztrángot, 18 kg feletti afrikai harcsát, 3,65 kg-s compót, 4 kg feletti dévérkeszeget, 9 kg feletti balint.

Folyamatos telepítéssel biztosítjuk a mindenkori rendkívüli halbőséget, melyet lehetővé tesz a megfelelő vízmélységet biztosító tórendszer.

Nagyhalas tó

A tó 3 hektár területen fekszik. Ezt a tavunkat főleg nagytestű pontyok mellet 20 kg-os tokok és kapitális harcsák lakják. Nem csak bojlis horgász módszer kedvelői, hanem a finomszerelékes horgászatot előnyben részesítők is megtalálják számításukat, amennyiben a nagy Őt szeretnék horogra csalni. Ezen a tavunkon lehetőség van faház bérlésére. Ezen a tavon megfelelő minőségű pontymatrac és pontybölcső illetve halkiemelő szák mellet a sebfertőtlenítő használata is kötelező! Itt csak sporthorgászatra van lehetőség! Fogd meg és engedd vissza elve alapján!Nagyhalas tavunkon horgászkészségenként egy darab horog alkalmazható, csak „elhagyós” késség megengedett, azaz a szerelékek (kosár,olóm stb.) megütköztetése forgókapoccsal, ütközővel, karabinerrel vagy bármilyen formában tilos. Továbbá ezeken a fonott dobóelőke használata tilos! Csak szakáll nélküli horog használata engedélyezett!

Öreg „amuros” tó

A tó területe 5,7 hektár. Ez a tavunk 7 évnyi pihenő után idei évben ismét várja a kihívásokat kedvelő sporttársainkat. A nagyszámú amur és pontyok, keszegfélék, kárász és természetesen az amur mellett, amelyből nem ritka a 10 kg feletti példány sem, rekordlistás keszegek lakják a tavat, amelyek a 4 kg-ot is meghaladhatják. Nem csak csuka és süllő de nagy harcsa is könnyen akadhat gumihalunkra. Ezen a tavon megfelelő minőségű pontymatrac vagy pontybölcső illetve halkiemelő szák mellet a sebfertőtlenítő használata is kötelező! Ezen a tavon 130 db szürkeharcsa található amelyek a 10 kg-tól akár 80 kg-ig meg is foghatóak!

Piros tó

Területe 7 hektár. Nagymennyiségű úgynevezett piaci pontyon kívül keszegfélék és harcsák is lakják a tavat. Ezt a tavunkat főleg a halat elvinni szándékozó kedvelik. Azonban itt sem ritka a nagytestű ponty fárasztása olykor egy – egy harcsa is komoly kihívást jelent horgászaink részére.

Fekete tó

Területe 10,6 hektár, amellyel büszkén viselheti a komplexum nagymenője címet. Átlag mélysége 4 méter, de törésekkel 5-6 méteres hírtelen előbukkanó gödrökkel találkozhatunk horgászat közben. Ez a tó sok rejtelmet és még szebb halakat rejt magában. A kisebb nagyobb pontyok, keszegfélék, busák, süllők, csukák mellett rekordlistás társai lakják a tavat. Nem utolsó sorban kapitális akár 100 kg-os harcsát is rejt a „fekete” mélye. Nagy mennyiségű KOI ponty mellet akár kapitálisra növő balinnal, compóval , dévérrel , bagoly keszeggel illetve 2-4 kg-os aranykárász vagy tavi aranyhal is a horgunkra akadhat. Ezen a tavon is éjjel-nappal lehetőség van a horgászatra illetve az ínyencek részére a hal elvitelére. Ezen a tavon lehetőség van az úgynevezett kishallal történő rablózásra is amennyiben a halat megkívánjuk tartani.

Nagy verseny tó

Területe 7,5 határ szabályos téglalap alakú tó. Adottságai miatt nagyszerűen alkalmas horgászversenyek megrendezésére akár 80 fő részére is. Partja szabályosnak,mélysége egyenletesnek mondható. Nagy mennyiségű halállománya miatt nem ritka akár egy-egy versenyen a 70-80 kg os fogással büszkélkedő versenyző sem. Fő hala a ponty és a kárász, de nem ritkán akadhatunk össze kóborló 5-8 kg-os pecsenye harcsával. De 20 kg feletti harcsát is fogtak itt horgászversenyen! Ezen tavunkon napijegyes horgászat folytatható, kivéve a versenynapokat. Előzetes egyeztetés után csoportok a tavat bérelhetik. Versenytavainkon horgászkészségenként egy darab bot és egy darab szakál nélküli horog alkalmazható, csak „elhagyós” szerelék megengedett, azaz a szerelékek (kosár,olóm stb.) megütköztetése forgókapoccsal, ütközővel, karabinerrel vagy bármilyen formában tilos. Továbbá ezeken a tavakon fonott dobóelőke használata tilos!

Kis verseny tó

Területe 2,5 hektár adottságai és halállománya a nagy versenytóval megegyeznek.

Kistavak

A két egyenként 0,25 hektáros tavak télen is horgászhatóak! A ponty, keszegfélék mellett akár harcsa is a horgunkra akadhat. Ezek a tavaink télen is várják a horgászat szerelemeseit mivel a legnagyobb hidegben sem fagynak be.