Szolunális naptár (katt a képre)

Moby Dick Horgásztó --- Húsimádó Páros Kupa 2016

Moby Dick Horgásztó --- HÚSIMÁDÓ PÁROS KUPA

A DARHÚS Kft. Támogatásával
A Verseny helyszíne: MOBY-DICK Horgásztó Nevelő tava 
A Verseny időpontja: 2016. április 24. vasárnap 07.00 órától 2016. április 24. 16.30 óráig
*Díjazás: 10 csapatonként kerülnek a szektorok kialakításra! 
Az abszolút helyezettek a szektor elsőkből, a fogott összsúly alapján kerülnek díjazásra a DARA HÚS Kft. jóvoltából:
I. helyezett: serleg + 1 fél sertés
II. helyezett: serleg + 1 parasztsonka
III. helyezett: serleg + 10 kg füstölt árú
IV. helyezett: serleg + 10.000 forintos vásárlási utalvány a Darahús Kft. üzletében.
Szektor II-III helyezettel serleg díjazásban részesülnek!
A legnagyobb hal kifogója serleg + egy üveg Jägermeister díjazásban részesül!
A legeredményesebb hölgyhorgász serleg díjazásban részesül!
A legkisebb hal kifogója meglepetés ajándékban részesül!
Sorsolás: A versenyzők regisztráció sorrendjében húznak, a húzott szám alapján foglalják el állásaikat. 
Nevezés feltétele érvényes éves állami jegy megléte! 
Nevezés díj 5500 ft. /fő
A verseny részletes programja: 2016. április 24. vasárnap

Moby Dick Horgásztó:

06:30 regisztráció a tóparton

07:30 megnyitó, sorsolás
08:00 helyek elfoglalása, felkészülés
08:30 alapozó etetés megkezdése 
09:00 Verseny kezdete

14:00 Verseny vége, mérlegelés.
14:30-tól Ebéd. Ünnepélyes eredményhirdetés, majd a megjelentek érzékeny búcsú keretében köszönnek el egymástól! 
Versenyszabályzat: A tiszta versenyidő 5 óra hossza! Verseny a 2013. évi CII törvény és a 133/2013. (XII.29) VM rendelet szerintiek alkalmazásával kerül megrendezésre. 
A csapattagok egy állásban horgászhatnak egymás mellett, mindenben segíthetik egymást. A versenyen egy időben fejenként 1db /csapatonként 2 db/ bottal lehet horgászni, tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat. A versenyző köteles tartalék botjait úgy elhelyezni, hogy az ne keltse két botos horgászat látszatát. A bent lévő szerelék kitekerését megelőzően a tartalékbot nem dobható be!
Etetőanyag és élőanyag korlátozás nincs! Behordás nem engedélyezett! Etetőhajó használata nem engedélyezett! Távirányítású és akusztikus halkereső eszközök használata nem engedélyezett! A kapás jelzésére kizárólag a bot spicce szolgálhat (lengőspicc, oldalspicc)!
Etetni kizárólag a kisorsolt állásból lehet! (Moby Dick Horgásztó)
A szerelékeken 1 db horog használata engedélyezett, minimális súly a szereléken 10 g. Horgon kívül felkínált csali (pellet, fúrt kukorica, stb.) alkalmazható, azonban csaliként maximum 12 mm átmérőjű csali alkalmazható.
A versenyen az alábbi halfajok kerülnek értékelésre: ponty, amur, kárász. Egyéb hal (compó, csuka, süllő, sügér, stb.) fogása esetén azt haladéktalanul a tóba vissza kell helyezni, ez alól kivételt képeznek az inváziósnak minősített halfajokat, amelyeket a horgásznak el kell tárolnia és azt a mérlegeléskor a mérlegelést végzőnek át kell adnia. Ezen halfajok: razbóra (Pseudorasbora parva), ezüstkárász (Carassius gibelio), busa (Hypophthalmichtys sp.), törpeharcsa (Ameiurus nebulosus), fekete törpeharcsa (Ameiurus melas)
A kifogott halakat minimum 2 méter hosszú versenyszákban kell eltárolni, ez alól egyedüli kivétel a „pontyzsák”, amelyben maximum 1-1 nemes hal tartható egyszerre. A kárászt és a pontyot külön szákban kell tárolni. Aki ezt megszegi, annak azt a mérlegelését nem vesszük figyelembe. Méret korlátozás alá eső halfajok esetében a méretkorlátozást elérő halfajok kerülnek csak beszámításra.
A halak védelme érdekében semmilyen egyéb haltároló eszköz (kötött szák, drótszák) használata nem megengedett! Halmatrac alkalmazása kötelező! Aki nem rendelkezik a megfelelő méretű haltartóval és halmatraccal nem kezdheti meg a versenyt (Halmatrac a tavon kölcsönözhető). A mérlegelés folyamatos, mérlegeléskor a versenyző és a szomszéd versenyzők is ellenőrizhetik a mérés hitelességét. 
Ha a kifogott hal eltárolását követően elpusztulna, akkor az nem számít be a versenybe. Az elpusztult halat a tógazdának napi árfolyamon meg kell téríteni. Szektoridegen hal csak akkor számít bele a mérlegelésbe, ha kifogása a szomszédok horgászatát nem zavarta, de minden ilyen esetben a korrekt, sporttársi együttműködés nélkülözhetetlen! Mindenki köteles saját szektorában horgászni! 
A verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, de csak akkor, ha legkésőbb 15 percen belül sikerül szákba terelni. A kívülről akasztott hal a végeredménybe nem számít bele, azt a megfogás után haladéktalanul vissza kell engedni a tóba! 
A verseny minden időjárási körülmény esetén megrendezésre kerül. A versenyzők testi épségét veszélyeztető vihar esetén a verseny félbeszakításáról vagy végleges lefújásról a tógazda és a versenybíró dönt. 
A verseny befejeztével a horgászhelyet az átvett formában (tisztaságban) szabad csak elhagyni! A szabálytalankodás vagy egyéb etikátlan magatartás a versenyből való kizárást vonhatja maga után! A rendezőség a verseny ideje alatt történt esetleges balesetekért, anyagi károkért felelősséget nem vállal! A verseny időtartama alatt a halakkal való rendkívül kíméletes bánásmód kötelező!!! 
Ha kedvet kaptak, döntöttek és nevezni szeretnének, abban az esetben további részletekről érdeklődni és nevezni lehet a 06/70-233-3713, telefonszámon, illetve a haltartó oldalán és a Moby-Dick Horgásztó facebook oldalán lehet. Nevezni lehet a fenti elérhetőségeken, Nevezési határidő 2016. április 20.-e 14.00! A verseny napján, a helyszínen nevezést csak előre egyezetéssel tudunk elfogadni.
A benevezettek névsorát a Haltartó honlapján: http://www.haltarto.hu/folyamatosan frissítjük.

 

 

Metaszavak: moby, dick, mobydick, horgásztó,

Térkép (katt a képre)

GPS koordináták

Gps lat.:

47.28289

Gps long.:
19.0663711

Google Analytics

Metacloud

moby, dick, Mobydick horgásztó, moby dick horgásztó, horgászverseny, horgász, verseny, horgásztó,